donderdag 20 september 2007

4e jaar / Studie en de twee-wekelijkse meetings

Gedurende het eerste semester van het 4e jaar wordt er normaal gestudeerd of men is op exchange ergens op deze wereld. Van alle vierde jaars wordt verwacht dat zij zich verdiepen in hun artistieke en technische ontwikkeling. De twee-wekelijkse meetings zijn gepland om werk te bespreken en de voortgang van de studie aan de orde te stellen. Mocht je op bepaalde onderdelen van de studie meer willen leren dan kan je plaatsnemen in de lessen van die docenten die in dat onderdeel gespecialiseerd zijn. Dit met het oog op je eindexamen. Je kan niet afstuderen in met gebruikmaking van een techniek waarvan je kennis niet bezit. De komende periode wordt er van je verwacht dat je in samenspraak met je docenten opdrachten uitvoerd, het initiatief ligt bij de student. Deze docenten worden door de student gekozen en deze docenten kunnen later de begeleider worden van het eindexamenproject.
Het ligt dus in de bedoeling dat er gewerkt wordt en dat daar elke twee weken een presentatie van gehouden wordt.
Verder wordt de scriptie gestart, deze wordt begeleid door de docenten van de vakgroep Theorie. Wanneer je een onderwerp kiest dat op het vlak ligt van onze studies dan kan je een van de ACD.-docenten verzoeken als 'meelezer' op te treden. In dat geval wordt je scriptie begeleid door een docenten van Theorie en van ACD. Het is de bedoeling dat er nu begonnen wordt en bespreek regelmatig de inhoud van je scriptie, op het laatste nippertje je eerste teksten inleveren wordt niet geaccepteerd.
Tijdens het eerste semester van het vierde jaar ga je ook de basis leggen van je eindexamenproject. Daarover wordt ook steeds gepraat tijdens de twee-wekelijkse meetings. Deze meetings zijn verplicht voor alle studenten die inpandig zijn.

Werkbeoordelingen en de werkschouw
Tijdens de werkschouw eind januari 2008 wordt er beoordeeld op drie punten :
A de scriptie,
B het werk gemaakt tussen augustus 2007 en eind januari 2008,
C de volledige presentatie van je eindexamenproject. Wanneer er op een van de drie punten een onvoldoende gescoord wordt dan wordt men niet toegelaten tot de eindexamenperiode. Dit geldt ook voor de exchange studenten.
De presentatie van de werkschouw wordt in decenber goed voorbereid tijdens een twee-wekelijkse meeting, dan moet het project in concept rond zijn.

Geen opmerkingen: